Proč byste si měli začít chystat jídlo?
Ušetří vám to čas během týdne.
Je to levnější varianta než jíst venku.
Budete připraveni bojovat s chutěmi u hladového okýnka.
Získáte tak přehled o tom, co do jídla dáváte.
Při přípravě můžete zrelaxovat a odpočinout si
Potřebujete další pokyny? Máme pro vás sedm tipů na přípravu jídla:
1. Vařte velké porce
Nejjednodušší tip jako první: začněte vařit větší porce! Máte v neděli kuře na kari? Uvařte si dvě nebo tři porce navíc, tak už máte obědy na další dny bez dalšího úsilí.
Navíc si předem připravte přílohy jako quinoa nebo těstoviny. Jakékoli zbytky můžete uložit do ledničky a použít například další den do salátu.
2. Využijte krabičky, sklenice
V domě vždy mějte dostatek krabiček pro skladování a přepravu, ale nepoužívejte plastové. Hledejte místo toho alternativy šetrné k životnímu prostředí. Skleněné láhve jsou dobré pro přepravu koktejlů, sklenice jsou skvělé pro ovesnou kaši s ovocem nebo ořechy a plechovky z nerezové oceli jsou vhodné pro saláty nebo kari.
3. Smoothie na cestu
Zaspali jste a teď jdete pozdě? Smoothie trvá jen několik minut a může nahradit jedno z vašich každodenních jídel. Nakrájejte ovoce a zeleninu, rozdělte je na porce o velikosti jídla a pokud chcete, zmrazte je. To vám umožní dlouhodobé skladování bez ztráty cenných vitamínů a minerálů. Stačí ráno smíchat ingredience dohromady a vaše zdravá snídaně je hotová za okamžik!
4. Vejce natvrdo z trouby
Vejce jsou skvělým zdrojem cenných bílkovin a vitamínů, ujistěte se, že jsou na vašem zdravém nákupním seznamu. Vařená verze je skvělý způsob, jak připravit saláty nebo se vyhnout chutě na jídlo jako svačinu. Problém je v tom, že většina hrnců pojme až pět vajec. Můžete to však obejít pečením v troubě. Je to celkem snadné: Předehřejte troubu na 170 ° C . Naplňte formy na muffiny dvanácti vejci a pečte je v troubě asi 30 minut. A je to! Nyní máte tucet vajec natvrdo, které můžete použít, jak chcete.
5. Mrazák je váš kamarád
Navařili jste příliš mnoho, ale nechcete jíst zbytky celý týden? Žádný problém: Mnoho potravin (kari, dušená masa a polévky) lze snadno zmrazit v porcích o velikosti jídla.
6. Připravte si sladkou tečku
Často nás láká odpoledne sáhnout po sladkostech. Tělo potřebuje rychlou energii po dlouhé pracovní dny. Buďte připraveni na tyto chutě: naplňte doma některé sklenice ořechy, (sušeným) ovocem nebo hořkou čokoládou. Nebo si můžete upéct nějaký zdravý dezert.
Jaký je nejlepší způsob přípravy jídla? Udělejte si čas jeden nebo dva večery v týdnu (například ve středu a v neděli) a připravte si občerstvení a jídlo na následující dlouhé pracovní dny.
Tip: Připravte si jednotlivé ingredience, které můžete libovolně kombinovat. Grilované kuře nebo tofu se hodí k rýži a brokolici, ale chutná také v míchaném salátu.
Zdroje: runstatic.com, Freepik