Hlavní surovinou pro tento jednoduchý recept budou ovesné vločky, pojďme si je nejdřív krátce představit!
Ovesné vločky jsou v dnešní době velmi oblíbené a to nejen u sportovců a lidí, co se zdravě stravují. Obsahují velké množství komplexních sacharidů, čímž jsou skvělým zdrojem energie. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Podle některých studií prý mohou při pravidelné konzumaci snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Dokáží skvěle zasytit, a tak je lidi často vyhledávají i při hubnutí.
Způsoby jejich využití najdeme nespočet. Kromě ovesných kaší a müsli je lze využít i na přípravu palačinek, pečiva a zahuštění polévek. Namleté ovesné vločky skvěle poslouží jako náhrada bílé mouky při pečení.
Ve 100g ovesných vloček najdeme:
7g tuku
68g sacharidů
13g bílkovin
7g vlákniny
Energetická hodnota na 100g je 373kcal
Na jednu porci budete potřebovat:
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 banánu
1 vejce
1/4 hrnku mandlového mléka
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku vanilkového extraktu
sladidlo
Postup
1. Předehřejte troubu na 250°C.
2. Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte do hladka.
3. Nalijte těsto do lehce vymazaného hrnku nebo menšího pekáčku. Pečte 20-30 minut.
4. Podávejte teplé!
Zdroje: blogilates.com, Freepik