Hlavní surovinou pro tento jednoduchý recept budou ovesné vločky, pojďme si je nejdřív krátce představit!

Ovesné vločky jsou v dnešní době velmi oblíbené a to nejen u sportovců a lidí, co se zdravě stravují. Obsahují velké množství komplexních sacharidů, čímž jsou skvělým zdrojem energie. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Podle některých studií prý mohou při pravidelné konzumaci snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Dokáží skvěle zasytit, a tak je lidi často vyhledávají i při hubnutí.

Způsoby jejich využití najdeme nespočet. Kromě ovesných kaší a müsli je lze využít i na přípravu palačinek, pečiva a zahuštění polévek. Namleté ovesné vločky skvěle poslouží jako náhrada bílé mouky při pečení.

Ve 100g ovesných vloček najdeme:

7g tuku

68g sacharidů

13g bílkovin

7g vlákniny

Energetická hodnota na 100g je 373kcal

Na jednu porci budete potřebovat:

1/2 hrnku ovesných vloček

1/2 banánu

1 vejce

1/4 hrnku mandlového mléka

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky prášku do pečiva

1 lžičku vanilkového extraktu

sladidlo

Postup

1. Předehřejte troubu na 250°C.

2. Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte do hladka.

3. Nalijte těsto do lehce vymazaného hrnku nebo menšího pekáčku. Pečte 20-30 minut.

4. Podávejte teplé!

Zdroje: blogilates.com, freepik.com

Podobné články

0 Komentářů

Napište komentář