1. Čím nahradit nutellu?

Pokud patříte mezi milovníky nutelly, a to dokonce tak, že jste si na ní vytvořili závislost, které se nemůžete zbavit, tak vás asi trochu zklamu. Pravdou je, že jsem se zatím nesetkala s produktem, který by alespoň z 90% připomínal nutellu, ale za to jsem objevila produkty, které tuto závislost překonaly. Existuje spousta oříškových másel a zdravějších variant pomazánek. Třeba takový nugát od firmy LifeLike je skvělý a nuttelu vám alespoň trochu připomene, není sice tak sladký, ale určitě je zdravější a chuť je skvělá.

2. Čím nahradit bílou mouku?

Přiznávám, pro mě bude bílá mouka už navždy spojená s dětstvím a kynutými buchtami od babičky. Nemyslím si, že bílá mouka je zdravá, existuje tolik zdravějších náhrad, ale na dětství a věci s tím spojené se nedá a troufám si říct i nesmí zapomenout. Samozřejmě, neříkám bílou mouku musíte jíst každý den na snídani, oběd i večeři, ale jednou za čas prostě vzpomínejte. A teď už k samotným náhradám. Bílou mouku můžete nahradit tou špaldovou. Špaldová mouka vám nejvíc připomene tu bílou, garantuji vám, že rozdíl někde ani nepoznáte. Dále pak existuje kokosová, mandlová, arašídová a spousta dalších. Je tolik variant, že si mezi nimi určitě vyberete.

3. Čím nahradit sladkosti?

Jste milovníci sladkostí? Neznám člověka, který by si v této kategorii nenašel něco, co miluje. Já jsem třeba milovnice zmrzliny. Konkrétně zmrzlinu můžete nahradit domácí, třeba tvarohovou nebo ovocnou. Moc času vám její příprava nezabere a určitě vám bude chutnat. Pokud milujete mléčnou čokoládu, zkuste ji vyměnit za alespoň 70% hořkou čokoládu. U tyčinek existuje také hodně fit variant, ale tady pozor, musíte číst složení. Další variantou je ovoce, raději si dejte jahody nebo maliny než gumové medvídky. Samozřejmě, jednou za čas si dopřejte mléčnou čokoládu a zmrzlinu z obchodu.

4. Čím nahradit slunečnicový nebo rostlinný olej?

Tady je to jednoduché, tyto oleje třeba radši nahraďte kokosovým, olivovým nebo dýňovým olejem. Dále pak můžete vyzkoušet ghíčko.

5. Čím nahradit cukr?

Pokud rádi pečete sladké, něco na oslazení prostě potřebujete. Já jsem milovnicí sirupů a medu. Nejlepší varianta je určitě čekankový sirup, ale existuje i agávový, datlový nebo rýžový, je jen na vás, který si vyberete. Pokud chcete něco sypkého, zkuste erythritol. Sladit můžete, ale i banánem.

Zkuste provést tyto výměny, pokud se snažíte zhubnout nebo jen chcete změnit svůj způsob stravování. Někdy vám výměna bude dokonce i víc chutnat nebo změnu vůbec nepoznáte.

Zdroje: womenworking.com, unsplash.com

Podobné články

0 Komentářů

Napište komentář