Pro tento recept je speciální ingrediencí okurkový džus.
Vždycky jsem trochu váhala, jak to ochutnat, protože nejsem velkým fanouškem celerového džusu, ale víte co??? Vždy musíte zkoušet nové věci, protože nevíte, o co přicházíte!
Byla jsem NESKUTEČNĚ překvapená! Okurková šťáva je super osvěžující a ochlazující! Pokud jste někdy měli vodní lázeňskou vodu s okurkami plovoucí ve vodě, je to tak, ale s mnohem větší chutí! Organická okurková záře obsahuje trochu citronu a špetku himálajské růžové soli, což vytváří dokonale vyváženou kombinaci chutí. Zamilovala jsem si to mnohem víc, než jsem doufala! Najdete jej v chlazené sekci ve většině obchodů s potravinami spolu s dalšími čerstvě lisovanými džusy!
Začala jsem s ní experimentovat v kuchyni a OMG, přišla jsem s jednou z nejlepších mís, kterou jsem kdy udělala! Je to naprosto bez masa, a tak skvělé. Vážně, tento recept musíte vyzkoušet.
Představuji Vám ... mojí veganskou Buddha BOWL!
Ingredience pro veganskou Buddha misku (1 porce)
- celá porce pevného tofu, marinovaná na kostky
- ½ sladké brambory, vařené a nakrájené na kostičky
- ½ střední cibule, nakrájené na kostičky a restovaná
- ½ velkého avokáda na kostičky
- 1 hrnek karfiolové rýže
- 1 PL zelené cibule, nasekané
Ingredience na marinádu:
- ½ okurkové šťávy (polovina lahvičky)
- 1 citron
- Sůl podle chuti
Pokyny
- Krok 1: Připravte si marinádu! Smíchejte šťávu a limetkovou šťávu v misce a dochuťte solí! Vyrobte si omáčky trochu více, abyste si před podáváním ušetřili trochu omáčky na nalití přes misku!
- Krok 2: Popadněte své tofu a nakrájejte ho na malé kostky!
- Krok 3: Kousky tofu opatrně vložte do marinády. Můžete to nechat 15-30 minut sedět a občas obracet, abyste se ujistili, že omáčka omývá všechny kostičky. Ale pokud chcete SKUTEČNĚ nic nepodcenit, můžete dokonce nechat tofu sedět přes noc v marinádě v ledničce, aby se Vaše chuť mohla ve Vašem tofu prohloubit!
- Krok 4: Mezitím si uvařte sladkou bramboru po dobu 10 minut, nebo dokud není dostatečně měkká. Odloupejte slupku a nakrájejte na kostičky.
Zdroje: blogilates.com,freepik.com